PBL
PBL (Private Barnehagers Landsforbund) er en landsomfattende interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for private barnehager. De har sitt hovedkontor i Bodø,
Slik er det å jobbe i PBL-konsernet
PBL-konsernet har hatt en betydelig vekst de siste ti årene, og konsernet har totalt mer enn 150 ansatte. De aller fleste av disse holder til på hovedkontoret i Bodø. I tillegg har vi kontor i Oslo, Bergen og Stavanger. Vi tror et sterkt fagmiljø, et godt arbeidsmiljø, spennende oppgaver og mange ansattgoder gjør at mange ønsker å jobbe sammen med oss.
Jobber for barnas beste
Som utvikler kan du velge og vrake i jobbtilbud i flere ulike bransjer. For Rikke var det viktig å bruke sin kunnskap på noe meningsfullt.
Rikke Rye-Holmboes interesse for koding startet allerede som ti-åring. Hun måtte dele på samme datamaskin med søskenflokken på seks, og brukte sin halvtime foran skjermen på å lære seg hvordan ting fungerte. Hun lærte seg å kode nettsider om hest og marsvin, og iveren ble ikke mindre da hun ble opplyst om at man kunne ha dette som jobb.
Etter å ha tatt utdannelse og testet drømmeyrket i Trondheim i åtte år, var tromsøjenta klar for å flytte hjem til Nord-Norge igjen. Et godt jobbtilbud var den siste puslespillbiten som gjorde at valget landet på Bodø, hjembyen til samboeren. I september hadde hun sin første dag i PBL Mentor, og hun er allerede tydelig på at hun har kommet rett.
– Det er givende å kunne bruke teknologi til å lage løsninger som gjør andres hverdag bedre og enklere. Noe som skaper verdi til noe som er større en deg selv, sier Rikke engasjert.
PBL Mentor er et datterselskap av PBL (Private Barnehagers Landsforbund), som utvikler tjenester og produkter til medlemsbarnehagene. Samfunnsoppdraget er det samme over hele linja, nemlig å gjøre barnehagene bedre og tryggere.
– Min største motivasjon er at barnehagene skal kunne være det beste stedet for barna, sier Rikke.
Engasjement for jobben
Det var en kontrast å starte i jobben hos PBL Mentor i Bodø, sammenlignet med en stor bedrift i bartebyen. Den største forskjellen var at miljøet her er mindre, men engasjementet samtidig mye større.
– Jeg tenkte, er det mulig? Jeg har enda til gode å møte noen som ikke brenner veldig for det de jobber med her. Det er noe av det som gjør at det er gøy å komme på jobb. Alle føler at det vi gjør er viktig, og alle vil gjøre det så bra som mulig, sier Rikke.
– Det at vi har det bra på jobb, har også mye å si for det vi klarer å levere. Alle har den ekstra given til å strekke seg litt ekstra når det trengs. Når noe må ut eller går feil, så er vi på plass, klare for å fikse det.
Det merkes godt at Rikke trives i jobben. At miljøet er mindre i PBL Mentor ser hun ikke på som negativt – tvert imot.
– At vi er færre gjør at det er kortere vei mellom de ansatte, og at alle har en stemme, sier hun.
Ofte er det vanlig at utviklere som jobber med et produkt skal levere på et snevert fagområde, før produktet går videre i neste ledd. Det som gjør PBL Mentor unikt, er at man får være med på hele reisen, fra start til slutt.
– Jeg synes det er mange deler av faget som er interessant. For meg er det en kjempefordel at jeg får muligheten til å gjøre mye mer av det jeg liker, samtidig som jeg får jobbe med, og utvikle meg innen flere områder.
Valgte Valnesfjord
Det er ikke bare innen jobb Rikke har flere interesseområder. I tillegg til koding, har hest og ridning vært en stor del av livet hennes, samtidig som hun alltid har vært en skikkelig byjente. Samboeren hennes kjenner på frihet når han er ute i marka, og den samme følelsen oppnår hun blant kaféer, butikker og høye bygninger. Hest og byliv er to ting som ikke nødvendigvis passer så godt sammen, men Rikke fant likevel en måte å kombinere de på.
For planen var å bo sentralt, da de plutselig kom over og forelsket seg i et lite småbruk i Valnesfjord. I og med at det var en hest med på flyttelasset, og det senere skulle komme to til, kunne de like godt teste det ut og følge Penny-drømmen om å bo med hestene i hagen.
Og overraskende nok, selv om det å flytte på landet egentlig har vært utenkelig for Rikke, har livet i Valnesfjord mer enn levd opp til forventningene.
– Å bo i Valnesfjord er nydelig. Det er en utrolig sosial bygd, og vi ble overrasket over at mange av naboene våre er unge folk på vår alder. De bare kommer bort for å snakke med oss og ønske oss velkommen, så vi har allerede blitt kjent med veldig mange, forteller Rikke.
Fra småbruket har de også gangavstand til Valnesfjord sentrum, der det er både pub, bistro, butikk, buss- og togstopp. Egentlig alt man trenger, mener hun, og beskriver det hele som skikkelig bondegårdsromantikk.
Med jobb i sentrum og hus på landet har Rikke lagt sin elsk på kontrastlivet. Å komme til Bodø har gitt henne en utrolig mulighet til å kombinere både by og bygd, og dermed drive med det hun liker best.
En perfekt balanse mellom det urbane og det landlige, som hun kaller det.